*** صورة الطبق :
*** صورة الطبق مع المرق :
*** المقادير :
1- المرق :
قطع من الدجاج - بصلة مقطعة او مفرومة - ملح - زيت - فلفل اسود - راس الحانوت - سكنجبير - زيتون - ماء .
2- الخبيزات :
شوفلور - خل - ملح - ليمون - معدنوس مفروم ناعم - مثلث من جبنة البقرة الضاحكة - 02 بيض - 02 ملاعق نشاء - فلفل اسود.
*** طريقة التحضير :
* في قدر نضع قطع الجاج و الملح و الزيت و البصل
و نترك الكل يتقلى على نار هادئة.
* من جهة نغلي الشوفلور مع الملح و الليمون.
* بعدما تقلى الدجاج مع البصل نضيف رشة فلفل اسود.
* القليل من الزنجبيل.
* القليل من راس الحانوت ( يحتوي على الكركم و الكسبر و زريعة البسباس و ثوم انا حضرته من قبل في البيت يتماشى جيدا مع المرق الابيض )
.
* ثم نضيف الثوم و نقوم بتحريكة خفيفة.
* الان نضيف الزيتون انا لا اغليه لما اشتريه انا اضعه في علبة و كل 6 ساعات اغير الماء حتى ينزع منه الملح الزائد و يبقى محافظ على شكله و لمعانه.
* نمرق بالماء الكافي.
* نغطي القدر و نترك المرق ينضج.
* لما ينضج الشوفلور نصفيه و نتركه يقطر من الماء.
* عندها نضيف له المكونات الباقية : الدجاج المطهي نفتته الى قطع صغيرة + بيض + معدنوس + الفلفل السود + الجبن + النشاء.
* و نطحن كل شيء مع بعض.
* ثم نشكل خبيزات .
* الان نقليها في الزيت الوفير.
*** التقديم :